divendres, 6 de gener del 2017

ELS MESTRES I ELS ESQUERRANS

Bona tarda lectors!
En l'entrada d'avui os informaré una mica sobre el que s'hauria de fer a les escoles per facilitar la incorporació del nen esquerrà en l'àmbit educatiu.
La lateralitat de l'infant es comença a definir als 5-6 anys i per aquest motiu considero que, en el primer curs de primària, a les escoles s'hauria de realitzar una prova per saber quins dels alumnes són esquerrans, ja que gairebé tot el matèria escolar no està adaptat per aquests nens. 
Un cop havent realitzat la prova s'haurà de comunicar el resultat als pares per a que a casa també es porti un seguiment de la lateralitat dels seus fill per a que el seu voltant estigui, en la mesura de lo possible, adaptat a l'infant.
Els mestres hauran de tenir en compte que, si els alumnes es troben asseguts en parelles, el nen esquerrà sempre haurà de situar-se en el costat esquerra i d'aquesta manera evitar que es xoqui amb el company dretà. Per altre banda, haurà de tenir material especial com les tisores, els ratolins dels ordinadors, les cremalleres de les motxilles...

Si es segueix un seguiment per a que el nen desenvolupi la seva lateralitat correctament no hi haurà cap inconvenient per a que s'adapti a l'aula.

Resultado de imagen de mestres i alumnes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada